TarraLand Utočište kunića i divljih zečeva

Volonter za letke - UPUTE

............. DOWNLOAD ZONA

Edukacija Ostalo Upute za volontere Volonter za letke

 

Članovima Udruge šaljemo letke sa iskaznicom ukoliko tako odaberu pri popunjavanju obrasca za prijavu novog člana Udruge.

Ostalima šaljemo ukoliko su se već dokazali volontiranjem u Udruzi tj pokažu interes za tu vrstu volontiranja. U tom slučaju možete ispuniti idući obrazac za primanje letaka.

Nepoznatima savjetujemo da sami izrade letke. Naime, nepoznatim osobama nismo u mogućnosti slati letke zbog rizika troška poštarine i izrade, a da pritom letci ne dođu do odredišta, te jer su nam financijska sredstva ograničena i moramo biti sigurni da će osoba koja je zaprimila letke, iste i podjeliti po vet.ambulantama, pet shopovima itd..

U ovom trenutku na žalost nemamo već izrađene letke, te stoga članove udruge - volontere molimo da ih sami izrade i tako pomognu. Ova informacija je objavljena 21. svibnja 2010. i volonteri će biti obaviješteni emailom kada ćemo ponovno imati izrađene letke tj kada ćemo financijski biti u mogućnosti dati ih izraditi i podjeliti volonterima, što je nažalost tek jednom godišnje.

Sve letke možete izraditi po uputama na linku DOWNLOAD ZONE ukoliko imate printer (crno bijeli je dovoljan).

Kako se postavljaju letci?

Kao volonter, zaprimiti ćete (ili predlažemo da izradite) najčešće 100-200 letaka (za 100 letaka treba vam 30 listova papira, printer i škare). Letci se ne ostavljaju na jednom ili 2 mjesta u većem broju jer katkad ih vlasnici vet.ambulanti i pet shopova bace u smeće. Stoga na jednom mjestu ostavite 10 letaka od svake vrste (recimo 10 letaka sa Osnovama o kunićima i zečevima, te 10 letaka o Nediranju mladunaca zečeva u prirodi), obiđite to mjesto za par dana i izvidite da li su naši tj vaši letci dobrodošli na tom mjestu ili su netragom nestali / ili djelatnici npr pet shopa kažu da im "netrebaju" tj ne žele ih.

Svrha letaka je

  1. edukacijom pridonjeti zdravlju kunića i divljih zečeva te olakšati vlasnicima kunića te nalaznicima divljih zečeva koji nemaju svakodnevan pristup internetu, držanje ovih životinja (kunića kućnih ljubimac, te divljih zečeva do njihovog povratka u prirodu).
  2. pozvati dobre ljude da nam doniraju kako bismo nastavili s radom Udruge, za što su nam potrebna financijska sredstva.
  3. educirati veterinare iz veterinarskih ambulanti te djelatnike pet shopova o postojanju naše Udruge i kako spasiti divlje zečiće - što je jako VAŽNO

Letke možete isprintati u više primjeraka i dostaviti u najbližu veternirasku stanicu/vet.ambulantu, ili pet shop, kao i uz kasice za donacije ukoliko ih održavate za našu Udrugu, kako bi sadašnji i budući vlasnici kunića, te nalaznici beba divljih zečeva, imali dodatnu pomoć. Letke sa pozivom na donaciju možete ubaciti i u poštanske sandučiće ili ih podijeliti prijateljima, poznanicima, ostaviti na pultu po fakultetima i slično.

Što nakon što podjelite letke?

Nakon što podjelite letke, bilo bi dobro da na naš email javite na koliko pozicija ste ih ostavili, da li ih na tom mjestu žele još, dakle općenito povratnu informaciju.

Također, kada zatrebate još letaka a javite nam povratnu informaciju, možete ih naručiti ponovno preko našeg obrasca, i poslati ćemo vam ih čim ćemo ih imati pripremljene.