TarraLand Utočište kunića i divljih zečeva

Međunarodni dan zaštite životinja

kućica kunića
kućica kunića
sitna ograda
sitna ograda

Edukacija Ostalo

2009.

Međunarodni dan zaštite životinja se obilježava 4. listopada svake godine, a ove godine se održao na Bundeku u Zagrebu. Budući smo službeno kao Udruga osnovani tek 2008., prvi put smo ovoj manifestaciji prisustvovali odmah kada smo to bili u mogućnosti: ove, 2009. godine.

Priprema sadržaja za štand trajala je danima a prisustvovali su joj brojni volonteri, od kojih neki i iz udaljenijih krajeva Hrvatske: tako je volonter iz Požege poslao domaće pekmeze, a volonterka iz Pule je ispekla kekse, te došla dan ranije kako bi i sama na svoj rođendan ostala volontirati uz nas od jutra do mraka na štandu Udruge, te nam tako pomogla.

Na Bundeku nas se lako moglo uočiti jer je sam naziv Udruge Mrkvica bio ispisan zeko abecedom, što je privlačilo i one najmlađe, ali i one nešto starije :)

Štand je imao svrhu upoznati posjetitelje sa radom Udruge, a također i sa Osnovama o kunićima i zečevima, Ne diranju mladunčadi zečeva u prirodi te Razlici između kunića i zeca, za što je podjeljeno na stotine prigodnih letaka. Zajedno sa letcima prijateljskog Zekoiprijatelji foruma, podjeljeno ih je evidentno preko 1000.

Na štandu se uz letke mogao naći i besplatan zeko raspored sati koji je razgrabljen, baloni za najmlađe, kolači i domaći sok, koji su oduševili posjetitelje.

Od stvari za prodaju u zamjenu za donaciju, nalazio se domaći pekmez, višnjevac, naši kalendari sa slikama štićenika koje možete naći u Udruginom novootvorenom Web Shopu, zeko keksići, plišanci, biljčice... nakit; sijeno i peletirana hrana čijom kupnjom se donira štićenicima Utočišta TarraLand ... sve što su nam donirali članovi Udruge i prijatelji Utočišta kako bismo mogli posjetiteljima ponuditi na štandu u zamjenu za donaciju, i na što im ovim putem, kao i volonterima na odlično odrađenom "štandiranju", zahvaljujemo :)

Na štandu nas je posjetio i voditelj emisijie "Kućni Ljubimci" te dogovorio predstavljanje Udruge na HRTu, a kratak video isječak u kojem naša volonterka predstavlja Udrugu moći ćete uskoro pogledati na našoj galeriji među ostalim snimkama. Zbog interesa za rad Udruge Mrkvica najavljumo i daljnja gostovanja na televiziji o kojima ćete moći čitati na našim novostima.

Posjetili su nas i mnogi članovi Udruge, volonteri, i ostali koji su upoznati sa našim radom, te su mnogi ponešto kupili i time donirali.

Na žalost, troškove za postavljanje štanda nismo pokrili, no nadamo se da će posjetitelji web sitea pomoći kupnjom preostalih predmeta koji su objavljeni u našem već spomenutom Online dućanu koji je otvoren sa svrhom da kupnjom predmeta kupac donira za hranu, lijekove i nastambice naših štićenika.

 

Ono najbitnije: edukacija ljudi i kontakt s njima, uspješno je obavljena :)

 

kućica kunića

kućica kunića kućica kunića kućica kunića kućica kunića

Iza štanda se nalazilo veselo društvo: muški članovi i volonteri su puhali mnoštvo balona za najmlađe, a cure su u onim rijetkim, ali neophodnim stankama od stajanja, pričale o volontiranju i razrađivale ideje za daljnje djelovanje Udruge. Pohvale svim Udrugama koje su sudjelovale, od kojih su najčešće bile one sa azilima peseka.

kućica kunića kućica kunića kućica kunića

Dan ocjenjujemo odličnim, ne samo zbgo divnog društva koje nas je posjetilo i zbog prekrasnog sunčanog dana koji smo imali, već i zbog toga što smo upravo zahvaljujući štandu uspjeli spasiti još jednog napuštenog kunića - nađenog na cesti, i koji se trenutačno nalazi kod volonetra Udruge Mrkvica.

A sve je krenulo od jednog običnog jutra sa prekrcanim automobilima i jednog praznog štanda...

kućica kunića kućica kunića kućica kunića kućica kunića kućica kunića kućica kunića

 

 

Uspjeli smo :) !

Hvala svim volonterima i donatorima! Vidimo se i iduće godine

 

 

 

 

Ukoliko imate pitanja, kontaktirajte autora i navedite naslov/URL teme.