TarraLand Utočište kunića i divljih zečeva

Poticanje nalaznika pravilnoj ishrani beba divljih zečeva - projekt "POTICAJ"

 

Edukacija Utočište divljih zečeva Poticanje nalaznika pravilnoj ishrani...

Projekt je završio i sa skupljenim iznosom donatora omogućava dodatnu pomoć nalaznicima beba divljih zečeva, no želite li nas i dalje podržavati u radu sa kunićima i divljim zečevima, postanite članom naše Udruge :)

UVOD

Ovaj link više nije važeći jer je bio aktualan za vrijeme prikupljanja donacija. Ukoliko tražite jeftinije zamjensko mlijeko, molimo pratite ovaj LINK.

Kako nabaviti 40 - 55 % jeftinije mačje mlijeko

 

Najnoviji projekt:
 
Potreban je početni iznos od 1200 kuna na računu TarraLanda da bi projekt "Poticanje nalaznika pravilnoj ishrani beba divljih zečeva" proradio i djelovao dugo vremena s tim iznosom.
 
Mlijeko je iste kvalitete kao ono kupljeno u pet centrima, te ga TarraLand nabavlja iz inozemstva u većim količinama i po znatno manjoj cijeni a tako će biti dostupnije nalaznicima zečeva.

Jamčimo da TarraLand ne prodaje niti zarađuje na ovom projektu, već iz inozemstva kupujemo povoljnije veće zalihe koje držimo u HR i proslijeđujemo dalje, tako da nalaznik daje samo onaj novac koji smo mi platili + poštarinu i troškove do grada nalaznika.

 

Kratak opis projekta

Mačje mlijeko kakvo jedino gotovo da jamči uspješno hranjenje nađenih beba divljih zečeva dosta je skupo i nalaznici zbog toga odustaju od hranjenja njime, koristeći kozje ili kravlje, pogrešno misleći -  "mlijeko je mlijeko" , i da je svako mlijeko isto.
No nažalost statistike u ovo kratko vrijeme kažu da su svi divlji zečevi koji su uginuli kod nalaznika, bili hranjeni kravljim mlijekom. Od toga su neki znali da takvo mlijeko nije dobro.

Kako bi TarraLand olakšao situaciju i dosta skupo mlijeko učinio financijski dostupnijim nalaznicima divljih zečeva, krenula sam u projekt kojim suradnik Domagoj nabavlja veće količine znatno jeftinijeg mačjeg mlijeka u inozemstvu, te ga dovozi u HR, gdje TarraLand za istu cijenu predaje to mlijeko nalaznicima.
Uštede , pogotovo za veći broj zečeva koji se može naći u rukama jednog nalaznika, nisu male, dapače mogu se popeti i preko 50% i brojati u stotinama kunama.

Tako će veći broj divljih zečeva preživjeti kritičnih prvih mjesec dana života i doći do kaveza za podivljavanje u TarraLandu , a vjerujem i uspješno biti pušteni natrag u divljinu.

Potrebno je samo jednom sakupiti određenu svotu novaca koja će osigurati uspješnost projekta, na način da se jednom novac sakupi - a projekt traje godinama!  

Proljeće koje donosi nove nađene bebe divlje zečeve naoko jest daleko, no svakim danom je sve bliže.

Zato,ako primjerice u kutku novčanika nađete kakav višak koji vas iznenadi, ili vas doniranje razveseli kao mene kada vidim da ovakvi projekti potaknu čitatelje te oni sudjeluju u njima,   znate kome će to pomoći - tim divnim životinjama 
Vjerujem i Vama, jer će vam odluka ulijepšati dan znajući da će
uskoro i ZBOG VAS prirodom skakutati mnogo divljih zečeva spašenih ovim projektom! 

Jedan od razloga zašto projekt postoji

Koliko god potresno bilo, odlučila sam objaviti kako potresne slike, tako i kratku priču divlje zečice koja je hranjena običnim kravljim mlijekom ŠTO JE POGREŠNO.... pročitajte više .

 

Primjer

Ova mala bočica u HR dođe oko 50kn, i težine je svega 200 grama.
Velika piksa pristigla iz inozemstva došla je oko 260 kn i težine je 2 kg,
dakle 200 grama iz inozemstva plaćeno je oko 26 kn. Dvostruko manje nego kod nas u HR!

To će privući nalaznike da bebe hrane PRAVIM mlijekom koje jamči veliku uspješnost da beba preživi.

Uz sliku se nalazi mililitarska šprica, koja je jednake duljine kao što je beba divljeg zeca stara 1 dan ( i težine oko 100 grama). Takav zeko pojede 5 malih bočica od po 200 grama mačjeg praha sa slike, do svojih mjesec dana života, tj pola velike pikse (1 kg praha). Otprilike tada može na podivljavanje u TarraLand.

Količine sa desne slike dostatne su za odhranjivanje 3 bebe divljeg zeca (na slici 3 kg praha).

Okvirno: kupnja takvih 3 kg u Hrvatskoj, za odhranjivanje 3 bebe divljeg zeca, nalaznika bi koštale min.750 kn.
Preko TarraLanda kupnja iste količine je oko 390 kn. Ušteda je na tri bebe oko 360 kn .
Ako netko nađe 5 beba, ušteda je i znatno veća , te tako projekt zaista pomaže!

Zašto se "isplati" TarraLandu kupiti mlijeko od inozemnih proizvođača za nalaznike

Cilj TarraLanda je edukacija o prehrani beba divljih zečeva. Cilj je potaknuti što više nalaznika da se pridržavaju ovakve sigurne prehrane mačjim mlijekom, te time izravno pridonjeti velikoj mogućnosti da takva beba preživi najkritičnijih prvih mjesec dana života kada MORA dobivati mačje mlijeko da bi preživljavanje bilo vrlo moguće, nakon čega dolazi u Utočište i biva prilagođavana prirodi u posebnom kavezu. Tako na još jedan način utječemo na povećanje broja uspješno spašenih divljih životinja i poboljšanju statistike.  

Za donatore: zašto je za ovaj projekt potreban početni iznos od 1200 kuna na računu TarraLanda

Minimalna narudžba koju moram naručiti iz inozemstva da bi proizvođač poslao paket je 2 kg, a TarraLand bi na početku svake godine naručivao bar 4 takva paketa (8 kg ukupno, dostatno za 8 zečeva) što na početku godine odnosi oko 1200 kuna u jednom trenutku.

Taj novac bi se vraćao TarraLandu na način da nalaznici kupujući takvo povoljnije mlijeko, plate onoliki iznos koji je TarraLand platio za isto mlijeko te bi novac bio vraćen do iduće godine, na početku koje sve počinje ispočetka, sa istim iznosom koji je samo jednom trebao biti skupljen (jer se sav novac vraća).
 
Mlijeko nalaznicima šaljem i poštom ili predajem osobno na način da financijski nisam u dobitku niti gubitku, no sa stajališta spašavanja ovih divljih životinja, na dobitku je svatko tko ih poštuje i voli, tako i TarraLand, i svatko tko je sudjelovao u ovom projektu.
 
Prvih 1200 kuna na računu Utočišta potaknuti će mogućnost da se svake godine nabavi 8 kg znatno jeftinijeg mlijeka (8 kg u HR nalaznike dođe 2000 kuna, a ovako će nas doći max.1200kn) koje će već zbog cijene poticati nalaznike beba zečeva da se pridržavaju pravilne prehrane njime. Svakih daljnjih 300 kuna otvara mogućnost narudžbe dodatnih 2 kg pri idućoj većoj narudžbi.

Primjer

Dovoljno je da se samo jednom skupi 1200 kuna na računu, i zauvijek će se moći svake godine nabavljati povoljno mlijeko za nalaznike.

Zaključak

Uspjemo li u nakani, projekt "Poticanje nalaznika pravilnoj ishrani beba divljih zečeva", koji će omogućiti nalaznicima beba divljih zečeva kupovanje po znatno jeftinijoj cijeni, može početi već 2009. godine.
 
Ovaj projekt je prioritetni, a svaki višak novaca kojem se nadam jednog dana, biti će utrošen na prehranu domaćih kunića koji žive u Utočištu TarraLand, posebno zimi, te na druge izdatke , kao i na najbitnije projekte. 
  
 
Zahvaljujem svim ljubiteljima životinja koji su već pomagali i onima koji će to učiniti.

Ovaj projekt mogu koristiti drugi azili / utočišta, za mačke i druge životinje bude li potrebe, TarraLand ne uskraćuje već djeli znanje u svrhu pomoći životinjama, i nadamo se da će razrađeni projekt još nekome pomoći.

 

.......................................................................

DETALJI

Omjer cijena i najveća ušteda kod osobnog preuzimanja:  

 

cijena za kg mačjeg mlijeka ušteda
250 - 300 kn / 1 kg (u HR)   -
130 - 150 kn / 1 kg (preko TarraLanda) procjenjena ušteda bez poštarine 40 - 55 %

 

TarraLand kupuje paket od 2 kg po cjeni od 255 - 292 kn, što 1 kg košta 128 - 146 kn, dok u HR 1 kg iznosi 250 - 300 kn (tj cijena pakovanja od 200 grama jest 50-60 kn, pomnoženo sa 5 za cijenu 1 kg ).

 

cijena za 0,2 kg mačjeg mlijeka ušteda
50 - 60 kn / 200 g (u HR)   -
26 - 30 kn / 200 g (preko TarraLanda) procjenjena ušteda bez poštarine 40 - 55 %

 


 Napomena: cca 1 kg dovoljno je za odhranjivanje 1 bebe divljeg zeca do navršenih mjesec dana, kada može doći na prilagodbu u TarraLand.

Odhranjivanje 1 bebe divljeg zeca s ovakvim poticajem tokom mjesec dana, na dan vas prosječno dođe oko 5 kuna .

 

CIJENA BEZ POŠTARINE

našli ste starost i težina jedne bebe mačjeg mlijeka potrebno za odhranu nađenih beba kupnjom u HR ali izvan TarraLanda platili biste kupnjom (bez poštarine) preko TarraLanda plaćate kupnjom preko TarraLanda te preuzimanjem mlijeka osobno (bez poštarine) uštedjeti ćete kn / kg (za odhranu mjesec dana starog zeca / više njih)
1 bebu divljeg zeca 1 dan , oko 100 grama (0,1 kg) 1 kg 250 -300 kn 130 -150 kn 120 - 150 kn
2 bebe 1 dan , oko 100 grama (0,1 kg) 2 kg 500 - 600 kn 260 - 300 kn 240 - 300 kn
3 bebe 1 dan , oko 100 grama (0,1 kg) 3 kg 750 - 900 kn 390 - 450 kn 360 - 450 kn
4 bebe 1 dan , oko 100 grama (0,1 kg) 4 kg 1000 - 1200 kn 520 - 600 kn 480 - 600 kn
5 beba 1 dan , oko 100 grama (0,1 kg) 5 kg 1250 - 1500 kn 650 - 750 kn 600 - 750 kn
           
napomena 1 kg potrebno je ako ste našli bebu od 1 dan Za 1 bebu potrebno je 1 kg visoka cijena proizvoda u HR dućanima preko Utočišta plaćete znatno manje ušteda se smanjuje ako se šalje poštom - detalji niže

Nadamo se višku novaca donatora, koji će omogućiti dodatni poticaj onima koji imaju više nađenih beba i čiji troškovi se jako penju, na način da bi dio mlijeka bio poklonjen.

Zadržavamo pravo da se cijene promjene ili malo odskaču (cijena nabave, kuverta, poštarina itd), no dok god će ušteda biti velika kao što je sada, projekt će biti aktualan.

Troškovi poštarine

Paket se šalje obavezno s povratnicom.

Ne preporuča se naručivati paket manji od 250 grama zbog moguće premale isplativosti, manje pakete možete preuzeti samo osobno ili ih kupite u pet centrima, kod veterinara i poljoprivrednim apotekama iako ćete platiti nešto više.

Cijena ovisi o zoni, kilogramima hrane, te brzini kojom pošiljka stiže (ukoliko odaberete žurno)..


CIJENA SA POŠTARINOM (ažurirano 15.8.2008.)

količina (do grama) obično povratnica AR [kn] R (preporučeno) [kn] AR +R + žurno [kn] komentar cijena s poštarinom umjesto izvan TarraLanda ušteda
250 (0,25 kg) 7 1,80 14,20 23,20 šalje se kao obična pošiljka + AR , no do 250 g se zbog male isplativosti preporuča preuzeti osobno 41-50 kn 62-75 kn 20-45 %
500 10 1,80 17,20 26,00 šalje se kao obična pošiljka + AR 76-90 kn 124-150kn 27-50 %
1000 (1 kg) 13,80 1,80 21,00 30,00 šalje se kao obična pošiljka + AR 145-170 kn 250 -300 kn 32-52 %
2000 20 1,80 27,20 36,20 šalje se kao obična pošiljka + AR 280-330 kn 500 - 600 kn 34-53 %
iznad 2000g. do 5000g.jednaka je cijeni za tiskanicu od 2000g. + 6,00 kn za svakih 1000g. Ili dio mase izračunati 1,80 izračunati   provjeriti      
3000 26 ? 1,80 33,20 ? 42,20 ? šalje se kao obična pošiljka + AR + R 450-520 kn 750 - 900 kn 30-50%
4000 32 ? 1,80 39,2 ? 48,20 ? šalje se kao obična pošiljka + AR + R 590-680 kn 1000 - 1200 kn 32-51%
5000 38 ? 1,80 45,20 ? 54,20 ? šalje se kao obična pošiljka + AR + R (85kn) 735-835 kn 1250-1500 kn 33-51%

Više na linkovima

http://www.posta.hr/UserDocsimages/pdf/Izvadak_cjenika_postanskih_usluga_u_unutrasnjem_prometu_2008_06_16.pdf

http://www.posta.hr/main.aspx?id=32

http://www.posta.hr/main.aspx?id=1465

Dodatna ušteda

Ako ste iz Zagreba ili okolice pošiljku možete preuzeti osobno kod mene te time npr. 1 kg mačjeg mlijeka dobiti za 130 - 150 kn (ovisno o cijeni koju je TarraLand platio za veliko pakovanje od 2 kg: 35 ili 40 eura)

Isplativost i riskiranje

Teoretski najisplativije je zbog poštarine odmah kupiti 1 kg hrane za jednog zeca, tj npr 3 kg za 3 zeca, no što s tim mlijekom ako ono nije potrošeno recimo jer nažalost zec ugine? Dok se ne nađe pouzdani volonter koji će brinuti o financijama i vraćanju novaca ako nalaznik vrati nepotrošeno mlijeko, nažalost zbog manjka vremena to zasada, nije moguće. Zato predlažem da osobno preuzmete mlijeko ako možete, u nekoliko navrata i manjim količinama.

Kako naručiti

Pismenim putem putem e-maila. Ako tih dana nisam dostupna, ili dok pošiljka ne stigne i dok je čekate, kupite 1 pakovanje mačjeg mijeka od 200 grama u pet centru, kod veterinara ili u poljo apoteci, jer je vrlo bitno da beba divlji zec odmah počne dobivati upravo mačje mlijeko. Plaćate naručenu količinu mačjeg mlijeka, kuvertu, slanje poštom sa povratnicom a veće količine idu preporučeno i s povratnicom. Moguće je osobno preuzimanje pošiljke u Zagrebu.

Narudžbu možete izvršiti na dva načina: e-mailom ili ispunjavanjem forme za narudžbu.

 

 

1.) Pošaljite e-mail na adresu utociste[at]tarraland.com

Naslov e-maila: "Naručujem" , "Narudžba" i sl.

Sadržaj teksta (obavezno):

  • Vaše puno ime i prezime
  • adresa
  • mjesto i poštanski broj
  • obavezno navedite željenu količinu
  • potvrdite da ste uplatili iznos, nakon što provjerim - šaljem paket

Da bi se izbjegle narudžbe na tuđe ime, pošiljke se ne šalju dok iznos nije uplaćen na račun TarraLanda.

 

2.) Ispunite formu za narudžbu: (forma je u izradi)

 

.......................................................................................

 

Želite li pozitivno ili negativno reagirati? Imate li pitanja ili bolja riješenja? U naslovu e-maila navedite naslov ili URL teme i kontaktirajte autora !

....................................................................