TarraLand Utočište kunića i divljih zečeva

Karta

 

Ova karta ne prikazuje staništa zečeva i kunića, već dojava i prijavljenih PRONALAZAKA, i to najčešće već mladunčadi ovih životinja u Udrugu, tj. životinja koje su trebale našu pomoć jer su ih ljudi neznajući da ih ne smiju dirati, već dirali i na njima ostavili svoj miris radi kojeg ih majka više ne prihvaća, i od kojih je veći dio uspješno othranjen zamjenskim lijekom, i jednako tako uspješno pušten u prirodu preko posebnog kaveza za podivljavanje.

Detaljnije: karta je prikaz dojava o nalasku divljih kunića Kunić (i odraslih jedinki i njihove mladunčadi - plava oznaka) te beba zečeva Zec (crvena oznaka) na području Hrvatske od travnja 2008. do zadnjeg updatea: 13. lipanj 2009.

Napomena 1.: Zanji update nije zadnja prijava zeca već zadnji trenutak kada smo obzirom na slobodno vrijeme, bili u mogućnosti unjeti podatke o pronalascima. Stoga prijava zečeva od zadnjeg updatea do dana ima vjerovatno vidno više nego li je na karti naznačeno.

Napomena 2.: Na nekim mjestima nađeno je po nekoliko životinja, a na nekim mjestima više puta je prijavljen nalazak, no u različito vrijeme. Evidentiraju se i divljii zečevi Zec prijavljeni u Utočište i koji su trebali pomoć, i oni koji "nisu trebali pomoć" pa su najčešće i ugibali kod nalaznika, dok divljih kunića Kunić u prirodi ima vrlo malo, te se stoga evidentira dokazano viđenje i mladih ali i odraslih jedinki divljih kunića, koji nisu nužno trebali našu pomoć.

O = zečevi; O = kunići

 

Tags : zečevi u Hrvatskoj