TarraLand Utočište kunića i divljih zečeva

4 spašena kunića traži svoje Utočište

Utočište treba Vašu pomoć

S.O.S. priča - spašene kunićice traže dom već 9 mjeseci

- NAŠLE NOVI DOM! :) -

 

15. 11. 2010. - Kunićice su udomljene!!! :)

Ove 4 kunićice su spašene između Božića i Nove 2009. Godine iz okolice Čakovca. Trebale su ići u lonac :( nakon što su "odradile svoje" na izložbama kunića (da, kao što se i vidi jer su zbilja prelijepe, bile su izložbene kunićice). No, mlađi vlasnik se smilovao i kriomice ih poslao preko jedne udruge u našu udrugu. Obavili smo analize i ustanovljeno je da imaju pasterelu radi koje nisu mogle doći među zdrave kuniće Utočišta TarraLand. 10 mjeseci tražile su dom, za koje vrijeme su bile kratko kod Sanje, a dugo kod volonterki Anamarije i Višnje (hvala !! ♥ ). Krajem rujna 2010. konačno su našle dom, a fotografije iz njega možete vidjeti u ovom albumu, te na linku http://novaarka.webs.com/ kojeg održavaju udomitelji. Udomitelji opreko naše udruge dobivaju za sve 4 kunićice hranu (pelete, sijeno), razne potrepštine i drugu pomoć kako će im biti potrebna. :)
Prekrasan završetak jednog starog i još lijepši početak novog poglavlja u njihovom životu! ♥ ♥ ♥

Njihove fotografije iz novog doma, možete vidjeti i na linku

http://www.facebook.com/album.php?aid=14892&id=100001489720570

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs420.snc4/46327_113800612012929_100001489720570_101486_6558293_n.jpg

____________________________________________________

28.12.2009.

Pozdrav svim ljubiteljima životinja!

Ovu molbu šaljemo u nadi da će nam netko moći pomoći.

Tražimo osobu/osobe koje imaju malo dvorište ili ograđenu livadicu oko kuće, a gdje možemo smjestiti 4 kunića koji bi ondje živjeli - na otvorenom.
U daljnjem tekstu molimo da pročitate o kakvom se udomljavanju radi te kako je ono uistinu jednostavno, posebice za svakoga tko ima ljubavi prema krznenim mališanima.

Želite li pomoći i osnovati malo privatno Utočište kunića sa podrškom naše Udruge, javite nam se.

Ukoliko nam želite pomoći na drugačiji način, proslijedite ovu molbu svojim prijateljima, poznanicima i kolegama sa posla za koje znadete da pomažu potrebitima, a time i udrugama za zaštitu životinja.

Sve dosadašnje prijatelje Utočišta: donatore, volontere, članove Udruge i ostale koji su nam do sada pomagali, molimo da nam sada pomognu još jače jer nam je pomoć uistinu potrebna.

Osnivanje novog manjeg Utočišta kunića po konceptu TarraLanda ( www.TarraLand.com - www.Mrkvica.hr )

Zbog dojave jedne udruge spasili smo 4 ženke kunića doslovno "iz lonca". Prije odlaska u Utočište TarraLand, ostale su kod voditelja udruge kako bi im bio napravljen bris nosića te da vidimo jesu li zdrave, posebice jer je jedna kihala.

Na žalost, dijagnosticirana je pasteurella multocida (Pastereloza) te ove ženke nikada ne će moći u naše Utočište jer kunići najčešće ostaju nositelji te bakterije.

One same drže se odlično i nema većih znakova bolesti osim gdjekoji "kih" i malo , zaista malo vlažan nosić, no potencijalna su velika opasnost za ostale, zdrave kuniće iz našeg Utočišta kojih je par desetaka, te se ne mogu mješati sa njima.

Bile su na antibioticima i simptomi su u međuvremenu nestali te su to sada gotovo zdrave kunićice, iako i dalje potencijalni nositelji pasterele, no one su u stanju kao da je nemaju. Njihove slike sa početka 2010. godine možete vidjeti u ovom članku.


Sada tražimo osobu/osobe, koje imaju dvorište ili ograđenu livadu na kojoj mogu živjeti ove 4 kunićice po konceptu Utočišta TarraLand ( www.TarraLand.com - www.Mrkvica.hr ). Takav koncept ne zahtjeva brigu oko čišćenja nastambi budući bi živjele na otvorenom, i možda znate nekoga tko bi nam mogao pomoći i usrećiti ove 4 ženke te ih imati puštene u svojem osiguranom dvorištu, čak i usred grada.


Uz sav oprez koji je neophodan u traženju doma za osjetljiva bića poput kunića, novi udomitelji će potpisati ugovor o udomljavanju i imati svu podršku naše Udruge koje bismo im mogli pružiti iako je i nama financijski jako teško posebice jer tvrtke donatori odustaju od pomoći u ovo vrijeme krize - a kažu da će u 2010./2011.biti još teže; pa zamislite kako je tek neprofitnim organizacijama: udrugama, pa tako i našoj....

Ukoliko bi udomitelji bili u okolici Zagreba, mogu maksimalno računati na radne ruke naših volontera, te pošiljke sijena koje bismo im dostavljali tj kupovali i slali kada i našim štićenicima.

Udomitelji dakako mogu biti iz bilo kojeg kraja Hrvatske.


Neko drugo riješenje?

Ukoliko imate kakav drugačiji prijedlog za ove 4 kunićice, ili nam želite pomoći financijski, slobodno nam se sa prijedlogom javite.

Napominjemo tek da ih je gotovo nemoguće udomiti nekome u stan kao kućnog ljubimca jer:

- su stare oko 2 godine a većina traži bebe kuniće tj par mjeseci stare kuniće,
- jer neznaju obavljati nuždu na jednom mjestu (u kavezu ipak to rade u jednom kutu no ne i kada ih se pusti iz kaveza) a svi traže kuniće koji već znaju na WC, a ne koje tek treba učiti,
- jer su srednje veličine tj gotovo orijaške veličine, a svi želje patuljaste
- ... ukoliko ipak poželite udomiti jednu ili dvije kunićice kod sebe u stan, možete nam se javiti !

Ukoliko vi niste u mogućnosti na ovaj način pomoći, vjerujemo da potencijalni udomitelji sa malim dvorištem u koje su ove kunićice dobrodošle: negdje postoje - no neznamo gdje, i pomozite nam da te dobre ljude nađemo. Zato proslijedite dalje ovu molbu- i hvala Vam!
Udruga Utočišta kunića i divljih zečeva "Mrkvica" - Utočište TarraLand, MB: 2467348, email: info[at]mrkvica.hr, utociste[at]TarraLand.com,  web: www.TarraLand.com - www.Mrkvica.hr , Žiro račun: 2402006-1100542705 

Hvala na trudu anonimne osobe koja je objavila članak u Večernjem listu 29.12.2009. te svima ostalima koji sudjeluju u proslijeđivanju ove molbe mailom te na društvenim stranicama poput facebooka.

 

 


Ovaj molbu ste zaprimili od svojih prijatelja? Htjeli biste nam pomoći i biti obaviješteni o potrebama za donacijama za kuniće i divlje zečeve iz našeg Utočišta u najtežim trenucima - kada nemamo dovoljno financijskih sredstava za hranu, lijekove i operacije? 
Prijavite se na našu e-mail listu! 
 
Ova poruka nije spam. Uvijek se možete prijaviti :) ili odjaviti :( sa naše e-mail liste.
 Molimo razmislite o okolišu prije ispisa ovog e-maila. Ne printajte - štedite papir - čuvajte našu prirodu!